Engineeringnet Nieuws Benelux

Atlas Copco versterkt distributiecentrum in Wilrijk

Atlas Copco versterkt het logistiek team in het distributiecentrum in Wilrijk en heeft verschillende openstaande vacatures. Het bedrijf blijft geloven in België als logistiek centrum.

WindVision is gestart met de bouw van een nieuw Belgisch windpark

Het bedrijf bouwt zes windturbines op het platteland van Borsu, dat op circa 40 kilometer ten zuidwesten van Luik ligt, en 45.000 megawattuur per jaar gaat leveren.

UZ Leuven ontwikkelt nieuwe software voor opsporing glaucoom

UZ Leuven ontwikkelt een manier om de ziekte sneller te detecteren met behulp van artificiële intelligentie. Op basis van een grote databank met netvliesfoto’s wordt software ontwikkeld.

West-Vlaanderen ziet economische opportuniteiten in waterstof

Volgens de Energievisie van de Vlaamse Regering moeten alle nieuw verkochte auto’s vanaf 2035 uitstootvrij zijn. Naast elektrische auto’s zijn auto’s op waterstof een oplossing.

Agristo gebruikt Leiewater in productieproces

De Watergroep gebruikt water uit de Leie en waardeert dit op zodat Agristo dit water kan inzetten voor de productie van diepgevroren aardappelproducten voor supermarkten en groothandel.

Hoofdcontracten bouw van Modulair Offshore Grid toegewezen

Met de gunning van deze hoofdcontracten, ter waarde van meer dan 200 miljoen euro, zit de realisatie van het MOG-project op schema, met een voorziene inbedrijfstelling eind september 2019.

ACE publiceert nieuwe catalogus met dempingsproducten - techniek

De 300 pagina’s tellende Nederlandstalige hoofdcatalogus van ACE, specialist in industriële dempingstechniek, is compleet vernieuwd. De catalogus is online verkrijgbaar.

Janssen Pharmaceutica en De Neef Chemicals grote winnaars BBAE

Dit jaar ging de hoofdprijs van de VBO - Belgian Business Awards for the Environment (BBAE) naar de samenwerking tussen Janssen Pharmaceutica en De Neef Chemicals.

Frigologix breidt opslagcapaciteit uit met 8.000 m²

20 jaar na de opening van hun vestiging in Lommel, heeft Frigologix zich uitgebreid met een nieuwe locatie in Herk-de-Stad. De totale opslagcapaciteit wordt vergroot met 8.000 m².

Inspiratiesessie: “Uw innovatie, van inspiratie tot actieplan” - uitnodiging

Nood aan nieuwe ideeën waarmee u geld kunt verdienen? Maar waar beginnen? Een coherent innovatieplan opstellen dat past bij uw bedrijf is niet eenvoudig. Laat u inspireren in deze workshop!