Engineeringnet Nieuws Benelux

Ive Alenteyns verkozen tot preventieadviseur van 2018

Agoria heeft Ive Alenteyns, Contractor Safety Coördinator bij Janssen Pharmaceutica, verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar 2018. Zijn uitgewerkt preventiebeleid sprong er uit.

Thalys kon CO2-uitstoot bijna halveren in 10 jaar

Thalys koos indertijd als één van de eerste ondernemingen voor het programma "Science Based Target" en bespaart nu meer dan 25.000 ton CO2 per jaar vergeleken met 2008.

CSB bouwt revolutionaire farma-site voor Wase Werkplaats

Op het terrein van Wase Werkplaats bouwde cleanroomspecialist CSB (Cleanroom Systems Belgium), onderdeel van bouwbedrijf Group Jansen, een nieuwe farma-site van 5.000 m² met cleanrooms.

Maak eens een vingerafdruk van staal

Staalproducent SSAB en Sandvik Materials Technology slaan de handen in elkaar in hun zoektocht naar technieken om staalproducten gedurende hun hele levenscyclus te traceren.

Aansluiting Norther Offshore windpark met vasteland gestart

Om het Norther Offshore windpark te verbinden met het Belgische elektriciteitsnetwerk moet een kabel van 24 kilometer lang geïnstalleerd worden. Onlangs startten deze werken in Zeebrugge.

POM Limburg stoomt Limburg klaar voor Industrie 4.0

Samen met VLAIO lanceert POM Limburg een nieuw initiatief: Co-creatie noord. Doel is om Noord-Limburgse bedrijven te versterken door gerichte samen ­werkings ­trajecten op te starten

Toekomst van last mile leveringen volgens DPDgroup en Renault

In het Duitse Hannover stelde Renault zijn nieuwe zelfrijdende EZ-PRO conceptwagen van voor. Deze zal door DPDgroup in een project rond last mile leveringen uitgetest worden.

Multi-detectie met 2D-cameratechnologie - techniek

Controleer je voedingsproducten aan hoge snelheid, met hoge resolutie en contactloos. Visiongeek bouwt een compacte in- of of-line machine die naadloos integreerbaar is in uw productie.

NMC neemt grote fotovoltaïsche installatie in gebruik

NMC in Eynatten heeft door Luminus 6.816 fotovoltaïsche panelen laten installeren. Dit is de grootste fotovoltaïsche installatie van de Duits­talige gemeenschap in België.

BOPLAN en Biobest Group winnen Leeuw van de Export 2018

Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft op de zeventiende editie van de Leeuw van de Export de awards uitgereikt aan winnaars BOPLAN uit Moorsele en Biobest Group uit Westerlo.