Techniek nieuws overzicht

imec.istart selecteerde nieuwe tech start-ups

imec heeft de nieuwe lichting start-ups die geselecteerd werden voor het imec.istart ondernemersprogramma voorgesteld. Zij krijgen financiële steun, persoonlijke coaching, workshops, ...

Flanders’ FOOD en POM West-Vlaanderen richten Novel Food Platform op

Het Novel Food Platform wil kmo’s ondersteunen om nieuwe producten in de voedingssector te ontwikkelen. Die kunnen er ook terecht voor vragen over de complexe Europese Novel Food wetgeving.

EU-project voor snellere innovaties in robotica voor gezondheidszorg

De Europese Commissie pompt 16 miljoen euro in DIH-HERO, een Europees project gericht op het versnellen van innovatie en implementatie van robotica-toepassingen in de gezondheidszorg.

AC-exportkabel voor Hornsea One-windpark geïnstalleerd

Tideway, onderdeel van de DEME-groep, heeft de installatie van de langste AC-exportkabel voor het Hornsea One-windpark van Ørsted in het Verenigd Koninkrijk voltooid.

Drones ingezet voor aanmaak 3D-animaties

ETH Zürich en TU Delft hebben een systeem ontwikkeld met drones die de beweging van de acteur vanuit twee hoeken opnemen, wat de normaal benodigde hoeveelheid camerawerk vermindert.

4.000 kWh groene energie voor Corda Campus

Op de Hasseltse Corda Campus werd onlangs een Smartflower in gebruik genomen. Dat is een zes meter hoge bloem met twaalf zonnepanelen, als bloembladeren die gaan bewegen als de zon opkomt.

Met XENONnT experiment verder op zoek naar donkere-materie

Om plaats te maken voor een nog gevoeliger experiment wordt het donkere-materie-experiment XENON1T in het Italiaanse ondergrondse Gran Sasso laboratorium officieel gestopt.

Rittal lanceert fabriek van de toekomst in Rittershausen - techniek

Hightech productiesites die meedenken en automatisch plannen en die dankzij artificiële intelligentie (AI) zorgen voor geoptimaliseerde maintenance … dit wordt er stap voor stap realiteit.

Versnelde ontwikkeling en validatie van zelfrijdende voertuigen

AVL ontwikkelt een, op levensechte scenario's gebaseerde, open validatie- en verificatie toolsuite waarin de StreetWise methodologie van het Nederlandse TNO is geïntegreerd.

Winnaars AstraZeneca Foundation Awards 2018 bekend gemaakt

De AstraZeneca Foundation, het FWO en het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S. - FNRS) hebben de namen bekendgemaakt van de 4 winnaars van de AstraZeneca Foundation Awards 2018.

Inhoud syndiceren