Installatietechniek nieuwsoverzicht

Alklima breidt programma warmtepompen verder uit met nieuwe water/water-systeem

Alklima heeft de CRHV Mitsubishi Electric water/water-warmtepomp voor binnenopstelling geïntroduceerd. Deze grondgebonden warmtepomp onttrekt zijn energie uit open of gesloten bronsystemen.
De warmtepomp wordt als kant-en-klare module met een vermogen van 60 kW geleverd. Zestien modules kunnen …

Bouwfysisch praktijkboek herzien met oog op invoering Wet kwaliteitsborging voor bouwen

Het Praktijkboek bouwfysica & bouwtechniek is herzien met het oog op de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Het boek is bedoeld voor ontwerpers en de uitvoerende bouw, maar ook voor adviseurs (bouwtechnisch en bouwfysisch), gemeentelijke plantoetsers … Continue reading→

Air Trade Centre Nederland gaat verder onder de naam Cairox Centre

Air Trade Centre Nederland gaat vanaf 1 september 2018 verder als Cairox Centre. Met deze naamswijziging wil het bedrijf zich nog duidelijker positioneren als luchttechnische groothandel voor de Nederlandse installatiebranche.
Cairox Centre staat naar eigen zeggen voor een 'optimaal …

‘Branche zal het aantal warmtepompsystemen fors moeten opschalen’

De ambities van het deze week gepresenteerde klimaatakkoord op hoofdlijnen vraagt van de branche een forse opschaling van enkele tienduizenden naar honderdduizenden warmtepompsystemen per jaar. Dat zegt de Dutch Heat Pump Association (DHPA), die middels de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie … Continue reading→

VLA is nieuwe partner in onderzoek naar reductie fijnstof in en om gebouwen

TVVL en VCCN zijn verheugd dat de Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) zich als partner heeft aangesloten bij een driejarig praktijkonderzoek naar manieren om fijnstof te reduceren.
TVVL is een kennispartner voor de technologiesector, terwijl VCCN (Vereniging Contamination …

Kenniskring Natuurlijke Koudemiddelen nodigt betrokkenen uit (Congresverslag 5)

Tijdens het congres ‘Koudemiddelen, the next step & beyond’ op 12 juni in Veenendaal stond de HFK-afbouw centraal. Dit is het laatste deel in een serie artikelen over onderwerpen waar verschillende experts hun licht over schenen.
Peter Augustinus, voorzitter van de KNVvK, de vereniging die …

Koudemiddelen: natuurlijke koudemiddelen in de land- en tuinbouw (Congresverslag deel 4)

Tijdens het congres 'Koudemiddelen, the next step & beyond' op 12 juni in Veenendaal stond de HFK-afbouw centraal. In een serie artikelen gaan we in op de onderwerpen waar verschillende experts hun licht over schenen.
Frank van de Geijn, postharvest-deskundige bij Wageningen UR (WUR), ging in …

Uneto-VNI ondertekent digitaliseringsdeal voor bouwketen

Uneto-VNI zet samen met de overheid en de bouw vaart achter digitalisering van de bouwketen. De sector stelt daarvoor een Nationaal Digitaliserings- en Informatiseringsprogramma op waarin afspraken staan over uitwisseling en beheer van data en informatie. Het Ministerie van Binnenlandse … Continue reading→

Waarom niet stoken’ op waterstof in plaats van op gas?

Volgens Kiwa kan waterstof in de toekomst aardgas vervangen. Het huidige gasnet zou hiervoor niet ingrijpend hoeven te veranderen. Waterstof zou vooral een alternatief kunnen bieden voor wijken die niet geschikt zijn voor andere gasloze oplossingen, zoals elektrische warmtepompen of … Continue reading→

Dankzij ‘Green deal’ snelle scholing warmtepompsystemen bij opleidingscentrum GO°

Warmtepompen moeten aardgasverwarming gaan vervangen. Dat betekent veel extra werk voor installateurs, waar bedrijven hun personeel op kunnen voorbereiden door scholing bij opleidingscentrum GO°.
De energietransitie levert een bulk werk die al op korte termijn flink wat omzet zal betekenen voor …

Inhoud syndiceren