Installatietechniek nieuwsoverzicht

‘Magnetocalorisch koelen presteert beter dan dampcompressiekoelen’

Magnetocalorisch koelen is tot nu toe de enige NIK-techniek (not-in-kind/ koeltechniek zonder dampcompressie) die beter presteert dan dampcompressiekoeling, blijkt uit het onderzoek Not-in-kind cooling technologies: a quantitative comparison of refrigerants and system performanc van S. Qian et al.

Systemair actief bij nieuwbouw Bol.com

Internetwinkel Bol.com startte begin 2016 met de bouw van een eigen distributiecentrum in Waalwijk. Systemair is actief bij de bouw.

Vakbeurs Energie: Speciaal platform Energie & Industrie

Op de Vakbeurs Energie zijn de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van koudetechniek te ontdekken bij de stands en workshops op het platform Energie & Industrie.

3 ergernissen van technisch Nederland

Technisch Nederland ergert zich aan het slechte imago van hun sector, blijkt uit de eerste editie van de ROVC TechBarometer. Maar dat is niet het enige ergerlijk puntje.

Mexichem’s Klea Refrigerants nieuwe visuele identiteit

De fabrikant en leverancier van het koudemiddel Mexichem heeft een nieuwe visuele identiteit voor het Klea-merk geïntroduceerd. Met andere worden: het merk heeft een 'nieuw jasje' gekregen.

NEN-training: Wet- en regelgeving machines

Er bestaan verschillende methodes om te voldoen aan de Machinerichtlijn en Arbeidsmiddelenrichtlijn. Welke? NEN geeft daarover de training Wet- en regelgeving machines. 

HFO/ CO2-cascadesysteem voor Italiaanse U2-supermarkt

In een Italiaanse U2-supermarkt is voor de koeling een CO2/ R1234ze-cascadekoelsysteem met warmteterugwinning geïnstalleerd. De supermarkt bestaat uit een verkoopoppervlakte van 1500 m2. 

Eurostars-programma subsidieert internationale technologische ontwikkeling

Bedrijven die technologie voor nieuwe producten, processen of diensten ontwikkelen en daarbij samenwerken met partners in andere landen, kunnen gebruikmaken van Eurostars. Met dit programma stimuleren het Ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie het mkb om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren.

‘Blue Guide EU product rules 2016’ nu ook beschikbaar in het Nederlands

Sinds kort is er een Nederlandstalige versie beschikbaar van de bestaande 'Blue Guide on the implementation of EU product rules 2016’. De 'Blauwe Gids’ beschrijft de hoofdlijnen van de harmonisatiewetgeving binnen de EU voor industriële (non-food) producten, waaronder CE-markering. Het is een zeer informatief document voor ondernemers, keuringsinstellingen en markttoezichthouders.

Verlenging sluitingsdatum enquête over F-gassenverordening

De sluitingsdatum voor bijdragen aan het shecco-onderzoek naar de manier waarop de EU-F-gassenverordening bedrijven beïnvloedt is tot en met 12 augustus verlengd.

Inhoud syndiceren