Digitale televisie nieuwsoverzicht

Taxi in delft nodig? Kies dan voor Taxi Bakker

Vervoer komt in allerlei soorten en maten. Je kunt de benenwagen nemen of de fiets pakken, maar je kunt ook met de trein of het vliegtuig. Als je van Groningen naar New York wilt reizen, dan is het logisch dat […]

Komende 4 jaar flinke groei glasvezel

Het aantal FttH (fiber to the home) aansluitingen in Nederland zal de komende 4 jaar verdrievoudigen. Waar nu ongeveer 1 miljoen huishoudens op het glasvezelnet zijn aangesloten, moeten dit er in 2016 zo’n 3 miljoen zijn. Dit maakte onderzoeksbureau TelecomPaper bekend.

Een FttH aansluiting levert een ongeëvenaarde internetsnelheid op. Sommige glasvezelproviders

HBO straks ook bij KPN en XS4ALL

De zenders van HBO, in totaal 3, zijn vanaf eind juni ook bij KPN, Telfort en XS4ALL te bekijken. Klanten met een interactief televisie-abonnement kunnen vanaf 25 juni HBO bij bestellen. Telfort gaat iets later om en wel vanaf 9 juli. Hiermee volgen de providers Ziggo, waar HBO inmiddels alweer

UPC introduceert Horizon 3de kwartaal

Vanaf juli gaat UPC de langverwachte mediabox Horizon in Nederland introduceren. De kabelaar was al langer bezig om de hardware op Nederlandse bodem te krijgen. Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens een congres in Duitsland door topman van Liberty Global Mike Fries.

Horizon is een apparaat van Samsung dat content draadloos kan

Kijker KPN iTV juicht het eerst

Uit onderzoek naar uitgesteld televisie kijken, uitgevoerd door TNO, blijkt dat kijkers via de SD-kanalen van KPN Interactieve TV een EK doelpunt als eerste kunnen bewonderen. Via de HD kanalen van KPN iTV en Digitenne is hetzelfde doelpunt één seconde later te zien. Hierna volgt het doelpunt via de HD

Ook KPN geeft Eurosport HD door

Vanaf juli gaat KPN, in het interactieve tv product, Eurosport HD doorgeven. Later dit jaar moet ook Eurosport 2 HD worden toegevoegd aan het zenderpakket. Eurosport 2 HD wordt op 2 juli in Nederland gelanceerd. In andere Europese landen is de zender al langer actief. Eurosport 2 HD wordt enkele

Meer Digitale TV aansluitingen

Het aantal digitale tv-aansluitingen in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,5 procent gegroeid tot 6,27 miljoen. Van deze groep heeft 3,57 miljoen tevens een analoge tv-aansluiting. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker Telecompaper donderdag bekend heeft gemaakt.In totaal wordt digitale televisie nu gebruikt door bijna 80 procent van de huishoudens met een tv-aansluiting in Nederland. De grootste provider is Ziggo, gevolgd door KPN, UPC en CanalDigitaal.

Speciale EK zender bij UPC

Het komend EK, dat vandaag natuurlijk begint, komt UPC met een speciale zender op het Evenementenkanaal 14. De zender zal wedstrijden, nieuws en achtergronden gaan doorgeven van zowel Eurosport als Eurosport 2. Voor alle digitale televisieklanten van de kabelaar is de zender te bekijken en is geen extra zenderpakket nodig.

Ziggo richt pijlen op ondernemers

In de nieuwste reclamecampagne van Ziggo richt het bedrijf zich op de ondernemer. De kabelaar claimt dat ondernemers hun favoriete televisieprogramma’s vaak moeten missen doordat er geen 9 tot 5 mentaliteit heerst bij deze doelgroep. Met uitgesteld kijken van Ziggo kunnen ondernemers toch hun favoriete programma’s zien.

Ziggo lijkt zich steeds

XS4ALL over op IPv6

XS4ALL is de eerste Nederlandse provider die vanaf nu standaard IPv6 adressen levert aan nieuwe klanten. Vandaag is de wereldwijde IPv6 lancering en internetbedrijven en andere organisaties nemen IPv6 vandaag dan ook officieel in gebruik. XS4ALL is overigens al jaren een voorloper op het gebied van IPv6.

Klanten van XS4ALL konden

Inhoud syndiceren