Lucht- en ruimtevaart nieuwsoverzicht

Delta en WestJet tekenen definitief joint venture-akkoord

ATLANTA - Delta Air Lines heeft een definitief akkoord gesloten over een joint venture met de Canadese partner WestJet. Beide luchtvaartmaatschappijen gaan nauw samenwerken op vluchten tussen de Verenigde Staten en Canada. Ze willen vliegschema’s en producten op elkaar afstemmen, code-sharing uitbreiden en nieuwe rechtstreekse routes openen.

Japan Airlines nu ook '5-star airline' volgens Skytrax

LONDEN - Japan Airlines (JAL) is toegetreden tot de selecte groep van luchtvaartmaatschappijen die zich ‘5-star airline’ mogen noemen volgens beoordelingsorganisatie Skytrax. Dat is deze week bekendgemaakt in Londen. JAL voldoet hiermee aan de hoogste standaard wat betreft service aan boord en op de grond.

'Onderhandelingen cao KLM-piloten verlopen moeizaam'

AMSTERDAM - De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM verlopen uiterst moeizaam. Volgens ingewijden wordt er tussen de partijen nog wel gepraat, maar lijkt het alles behalve vanzelfsprekend dat er een akkoord zal worden bereikt.

Jan Cocheret: Onverwachte ontmoetingen

Vlak voor mijn vlucht naar Oslo heb ik nog even een telefoongesprek met mijn oudste zoon. Hij heeft eerder vandaag een sollicitatiegesprek gehad en dan is het soms toch ook wel fijn om daarover even met je vader te praten. Het nadeel van mijn internationale vliegbestaan is, dat ik mijn familie veel minder vaak zie dan ik zou willen. Natuurlijk zijn Skype en WhatsApp handige hulpmiddelen, maar elkaar af en toe in levenden lijve ontmoeten is toch ook wel heel fijn.

Insel Air krijgt lucht door Amerikaanse geldschieter

WILLEMSTAD - De regering van Curaçao heeft een akkoord gesloten met de Amerikaanse One Laser Group om het noodlijdende Insel Air te redden. Gesteund door de nieuwe strategische partner moet de luchtvaartmaatschappij financieel weer gezond worden.

Embraer levert meer vliegtuigen in tweede kwartaal

SAO PAULO - Vliegtuigbouwer Embraer heeft in het tweede kwartaal van 2018 in totaal 28 nieuwe verkeersvliegtuigen afgeleverd. Dat zijn er drie meer dan in de drie maanden ervoor. Ook werden er meer zakenjets aan hun nieuwe eigenaar overgedragen. Op de Farnborough Airshow deed Embraer bijzonder goede zaken.

Aeroflot dochter Pobeda tekent voor Boeing 737 MAX 8

FARNBOROUGH - De Russische luchtvaartmaatschappij Pobeda heeft een deal getekend voor de levering van 15 Boeing 737 MAX 8’s. Volgens zakenkrant Kommersant, die zich baseert op ingewijden, worden de toestellen vanaf volgend jaar geleverd.

KLM scoort met hippe GIF’jes op social media

SCHIPHOL - De begin deze week door KLM geïntroduceerde GIF’jes op social media scoren enorm. De grappige bewegende plaatjes kunnen op verschillende platforms gebruikt worden. In vijf dagen tijd werden de 55 geüplode bestanden al ruim 131 miljoen keer bekeken.

AirBaltic neemt allereerste Airbus A220 in ontvangst

RIGA - AirBaltic heeft als eerste ter wereld een Airbus A220 in ontvangst genomen. De A220 is de nieuwe naam van de Bombardier CS300, waarvan airBaltic er al negen heeft. De ingebruikname van het type vormt het startsein voor een vernieuwing van het interieur van alle CS300’s.

Aeronaves TSM wil nog eens vier Bombardier CRJ200SF's

MIAMI - De Mexicaanse DHL-partner Aeronaves TSM voegt nog eens vier Bombardier CRJ200SF’s aan haar vloot doe. Het bedrijf liet in 2017 al twee CRJ200’s ombouwen van passagiersvliegtuig naar vrachttoestel door Aeronautical Engineers Inc. (AEI). 

Inhoud syndiceren