Lucht- en ruimtevaart nieuwsoverzicht

Aandeel buitenlandse piloten in China stijgt

BEIJNG - Het aandeel buitenlandse piloten in de Chinese commerciële luchtvaart stijgt nog steeds. Eind 2017 vlogen 1.332 buitenlandse piloten voor Chinese luchtvaartmaatschappijen, een stijging van 33 procent ten opzichte van 2016. 

Griekse eilandhopper Sky Express beleeft groeispurt

ATHENE - De Griekse regionale luchtvaartmaatschappij Sky Express, die zich onder andere toelegt op vluchten tussen diverse eilanden, groeit als kool. Deze zomer moet de capaciteit maar liefst zeventig procent hoger liggen dan vorig jaar met nieuwe routes en vliegtuigen.

TUI fly met Boeing 737 MAX van Schiphol naar Rotterdam

ROTTERDAM - TUI fly maakt maandagmiddag een korte promotievlucht met de nieuwe Boeing 737 MAX 8. Het stille toestel wordt van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport gevlogen, met aan boord relaties en medewerkers.

Air Sénégal moet eerste vlucht voorlopig uitstellen

DAKAR - Air Sénégal moet de eerste vluchten voorlopig uitstellen. De herboren luchtvaartmaatschappij wilde aanvankelijk in april beginnen met regionale lijndiensten, maar heeft de benodigde vliegvergunning niet op tijd binnen.

KLM keert terug naar papieren personeelsblad

SCHIPHOL - KLM gaat het personeelsblad dat de laatste jaren werd vervangen door een app opnieuw in print uitgeven. De naam van het magazine wordt Blauw. Het magazine komt twee keer per jaar uit en de eerste uitgave verschijnt op 23 maart. 

KLM sluit nieuwe overeenkomst met vijf uitzendbureaus

AMSTELVEEN - KLM heeft de samenwerkingsovereenkomst met Adecco, Manpower en Randstad met drie jaar verlengd. Daarnaast zijn nu ook deals gesloten met met Young Capital en Timing.

Iberia vergroot aantal vluchten tussen Madrid en Santiago

MADRID - Iberia vergroot het aantal vluchten tussen Madrid en de Chileense hoofdstad Santiago. Vanaf 1 juni wordt er tien keer per week op de route gevlogen, in plaats van de huidige zeven keer. De luchtvaartmaatschappij introduceert tevens voor het eerst Premium Economy op de route.

Legendarisch Eastern Air Lines wil het opnieuw proberen

GREENSBORO - Nog geen jaar nadat de tweede incarnatie van het legendarische Eastern Air Lines ten onder ging, wordt de naam nieuw leven ingeblazen. Het Amerikaanse Dynamic International Airways wil het merk inzetten voor charters tussen de VS en Azië.

KLM weer de lucht in met Fokker 100

SCHIPHOL - Jaren na het uitfaseren van de Fokker 100 vliegt KLM in de zomer weer met het type op Europese routes. De luchtvaartmaatschappij huurt het toestel van het Roemeense Carpatair om over extra capaciteit te beschikken in de zomerdienstregeling, zo bevestigt een woordvoerder aan Reismedia.

Lufthansa versterkt positie op München met Airbus A380

MÜNCHEN - Met het stationeren van Airbus A380’s op München versterkt Lufthansa de positie van de Zuid-Duitse luchthaven deze zomer aanzienlijk. Zaterdagmiddag landde de eerste van vijf superjumbo’s in München. Die moeten voor extra capaciteit op verre routes zorgen.

Inhoud syndiceren