Lucht- en ruimtevaart nieuwsoverzicht

Transavia installeert duurzame winglets op Boeing 737

SCHIPHOL - Transavia rust een aantal Boeing 737-800’s uit met zogeheten Split Scimitar Winglets. Die zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik. “Als ze bevallen installeren we ze op de hele vloot”, zegt topman Mattijs ten Brink in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.

Patrick Morcus aan de slag bij AELS

HENGELO - Het op Twente Airport gevestigde vliegtuigontmantelingsbedrijf AELS heeft Patrick Morcus aangesteld als interim salesmanager. Hij was voorheen jarenlang commercieel directeur bij onderhoudsbedrijf Nayak op Schiphol.

Germania bereidt zich voor op introductie Airbus A320neo

BERLIJN - Het duurt nog twee jaar voor het eerste vliegtuig arriveert, maar Germania treft nu al intensieve voorbereidingen om de Airbus A320neo in de vloot te introduceren. Het zuinige type vervangt en vergroot de huidige luchtvloot. 

El Al zet San Francisco voorlopig in de ijskast

JERUZALEM - De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al vliegt voorlopig nog niet tussen Tel Aviv en San Francisco. De route zou aanvankelijk in het winterseizoen beginnen met drie vluchten per week, maar de eerste vlucht is nu uitgesteld tot mei 2019.

British Airway schrapt route tussen Londen en Luanda

LONDEN - British Airways stopt vanaf 8 juni met vliegen tussen Londen Heathrow en de Angolese hoofdstad Luanda. Volgens Afrikaanse media is er te weinig belangstelling voor de route, die twee keer per week met een Boeing 787-9 Dreamliner wordt bediend.

EgyptAir grootste herrieschopper op Londen Heathrow

LONDEN - EgyptAir was in het eerste kwartaal van dit jaar de luchtvaartmaatschappij met relatief het meeste aantal klachten over geluidsoverlast. Uit een rapportage van de luchthaven blijkt dat SAS en het Poolse LOT juist de minste ergernis veroorzaken. 

Russische airlines mogen agressieve passagiers uit het vliegtuig zetten

MOSKOU - Russische luchtvaartmaatschappijen mogen vanaf juni agressieve of dronken passagiers weigeren om in te stappen. Door een wijziging in de Russische luchtvaartwetgeving krijgt de bemanning de bevoegdheid om reizigers het vliegtuig uit te zetten, indien nodig.

Bombardier schenkt CSeries aan opleidingsinstituut

MONTREAL - Bombardier doneert een CS100 aan de École Nationale d’Aérotechnique in Quebec. Het toestel is het derde prototype dat gebouwd werd en deed sinds 2014 dienst om elektrische systemen en geluidsproductie te testen.

Hoge brandstofrekening duwt Jet Airways in het rood

DELHI - Jet Airways heeft boekjaar 2017/2018 afgesloten met een nettoverlies van ruim 79 miljoen euro. Vorig jaar werd nog bijna 187 miljoen euro winst geboekt. De Indiase KLM-partner wijt de slechte resultaten vooral aan de gestegen brandstofkosten.

DDA vraagt commerciële vliegvergunning aan

SCHIPHOL - DDA Classic Airlines heeft besloten op korte termijn een AOC aan te vragen. Die maatregel is nodig nu de Raad van State heeft besloten dat de betaalde rondvluchten die de organisatie uitvoert moeten worden gezien als een commerciële operatie.

Inhoud syndiceren