Procestechniek nieuwsoverzicht

UHasselt-studenten implementeren draagbare batterij in Togo

Drie UHasselt-studenten ontwikkelden en implementeerden een draagbare batterij op zonne-energie in Togo. Dit vormt een duurzame oplossing voor de stroompannes waar de regio mee kampt.

SPIE installeert adiabatische drycoolers voor geothermiecentrale

SPIE heeft meegewerkt aan de realisatie van de eerste diepe geothermiecentrale van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en installeerde er 9 adiabatische drycoolers(*).

De Lijn neemt deelfietsen Blue-bike over

De Lijn neemt de aandelen van NMBS in Blue-Mobility over en wordt zo met 84% van de aandelen de hoofdaandeelhouder van het deelfietsenbedrijf Blue-bike.

Contactloze massaflowmeting voor grote hoeveelheden droge bulk

LISSE – De MaxxFlow van Envea (voorheen
SWR)is geschikt voor het meten de
flow van grote hoeveelheden aan
droge vaste bulkgoederen (stoffen). 

Trillende zeef garandeert de kwaliteit van dierenvoeder

MECHELEN – Industriële zeef voor ingrediënten van voer verwijdert overmaatse verontreiniging en garandeert de kwaliteit van poeders voor gebruik bij de productie.

Bizerba introduceert de nieuwe productportfolio voor explosiegevaarlijk bereik

ENSCHEDE – Bizerba presenteert de iS25-Ex en iS30-Ex weegterminals als twee nieuwe oplossingen voor gevaarlijke omgevingen. Daarnaast is de bestaande iS50-Ex opnieuw ontworpen en uitgerust met volledig nieuwe hardware.

Dino heeft stof-oplossing voor iedere verlading

DRUNEN – De Dino mobiele bulkwagenvuller is mobiel inzetbaar en verlaadt snel, simpel en veilig. Maar hoe zit het eigenlijk met het tegengaan van stofontwikkeling tijdens het verladen? Heeft een mobiele bulkwagenvuller daar ook oplossingen voor?

Een volautomatisch afvulsysteem tbv procesoptimalisatie >>

ENSCHEDE - Een volautomatisch afvulsysteem optimaliseert uw productieproces tot het op de gram nauwkeurig wegen, doseren van schuimende vloeistoffen en veilig verpakken zelfs van ontvlambare of corrosieve producten. 

Extra stimulans voor milieuvriendelijke voertuigen en binnenvaart

De komende twee jaar komen er in Vlaanderen, het Brussels Gewest en Nederland meer dan 1.000 laad- en tankpunten bij voor elektrische voertuigen, vrachtvervoer en binnenvaartschepen.

Hoog-energetische bron van kosmische neutrino’s ontdekt

Internationale wetenschappers hebben het eerste bewijs gevonden van een hoog-energetische bron van kosmische neutrino's. Het gemeten neutrino is afkomstig van een superzwaar zwart gat.

Inhoud syndiceren