Procestechniek nieuwsoverzicht

VDL bouwt ondersteuningsstructuur voor reuzetelescoop ELT

VDL ETG Projects gaat de ondersteuningsstructuur bouwen voor de hoofdspiegel van de Extremely Large Telescope (ELT) in Noord-Chili. Het contract met ESO werd onlangs ondertekend.

50 vacatures bij CTG door digitale economie

IT-dienstverlener CTG stelt vast dat het aantal aanvragen voor software testing op één jaar tijd is verdubbeld. Bedrijven die software en apps lanceren, willen deze ook grondiger testen.

Oprichting Growth Academy ter ondersteuning van snelgroeiende bedrijven

UHasselt SEE en Paquay & Associates, expert in groeibedrijven, richten samen de Growth Academy op, waar actieve workshops, masterclasses en langere opleidingen uitgewerkt zullen worden.

Werknemers Kortrijkse drukkerij INNI participeren in zonnepanelen

Uniek participatiemodel in Vlaanderen: 130 werknemers van de drukkerij kunnen participeren in dit nieuwe zonnepark, waarmee 600 KW is op te wekken.

Wereldprimeur: zware testfaciliteit voor gelaste verbindingen bij TU Delft

Het apparaat kan onder meer in 4 weken de vermoeiing in gelaste scheepsstukken nabootsen van 20 jaar varen op zee, maar is ook breder inzetbaar om constructies beter te kunnen ontwerpen.

Jaarcijfers 2017 bewijzen het: VIB blijft wereldtop

VIB heeft wereldvermaarde onderzoekers in huis, die interdisciplinair samenwerken om een aantal uitdagingen aan te pakken. Met hun jaarverslag 2017 kunnen ze uitstekende cijfers voorleggen.

De Flame Catcher is zowel een breekplaat als vlamdovend filter

KONTICH – De Flame Catcher™ combineert een breekplaat met grote ontlastopening en een vlamdovend filter.

Explosieveiligheid in relatie tot procesveiligheid

Omdat explosie- en procesveiligheid raakvlakken kennen worden ze vaak in één adem met elkaar genoemd. Maar waar liggen deze raakvlakken? En wat zijn de verschillen? Explosieveiligheid

Belgische primeur: eerste biopropaan geleverd aan Primagaz Benelux

555 ton biopropaan werd per binnenschip geleverd bij Primagaz Benelux in Tessenderlo. Het biopropaan wordt geproduceerd door Neste Biofuels raffinaderij in de haven van Rotterdam.

ATEX & Process Safety congres "Excelleren in Veiligheid"

ZEIST - Op 26 juni 2018 wordt in Zeist Het grote Atex congres georganiseerd met als thema “Excelleren in Veiligheid”.

Inhoud syndiceren