Procestechniek nieuwsoverzicht

SPIE vernieuwt veiligheidsinstallaties Brusselse metronet

SPIE Belgium werd geselecteerd voor de vernieuwing en uitbreiding van de veiligheidsinstallaties met zeer lage spanning op de metro- en premetrolijnen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Geert Vermeersch wordt voorzitter van Fevia Vlaanderen

Geert Vermeersch (Colac) wordt de nieuwe voorzitter van Fevia Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie. Hij neemt de fakkel over van Jan Vander Stichele (Lotus Bakeries).

VIL ontwikkelt twee blockchain software pakketten voor logistieke bedrijven

Er wordt een track & trace-systeem gebouwd voor het opvolgen van containers en opleggers in multimodaal transport en een digitaal transportdocument voor het gecombineerd weg-spoor vervoer.

Metalen implantaat maakt lokaal in het lichaam medicijn aan

Onderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt dat het ijzer in metalen implantaten medicijnen, zoals antibiotica, kan activeren, zodat deze lokaal infecties kunnen onderdrukken.

Slim laden kan overbelasting stroomnet door elektrische auto’s voorkomen

Universiteit Twente heeft een model ontwikkeld voor flexibilisering van vraag en aanbod aan energie, gebaseerd op een analyse van diverse manieren van slim laden van elektrische auto's.

imec.istart selecteerde nieuwe tech start-ups

imec heeft de nieuwe lichting start-ups die geselecteerd werden voor het imec.istart ondernemersprogramma voorgesteld. Zij krijgen financiële steun, persoonlijke coaching, workshops, ...

Nieuwe brochure voor etiketten en verbruiksgoederen

ENSCHEDE – Bizerba heeft een nieuwe productbrochure voor etiketten en verbruiksgoederen voor de chemische industrie beschikbaar om te downloaden.

Flanders’ FOOD en POM West-Vlaanderen richten Novel Food Platform op

Het Novel Food Platform wil kmo’s ondersteunen om nieuwe producten in de voedingssector te ontwikkelen. Die kunnen er ook terecht voor vragen over de complexe Europese Novel Food wetgeving.

EU-project voor snellere innovaties in robotica voor gezondheidszorg

De Europese Commissie pompt 16 miljoen euro in DIH-HERO, een Europees project gericht op het versnellen van innovatie en implementatie van robotica-toepassingen in de gezondheidszorg.

AC-exportkabel voor Hornsea One-windpark geïnstalleerd

Tideway, onderdeel van de DEME-groep, heeft de installatie van de langste AC-exportkabel voor het Hornsea One-windpark van Ørsted in het Verenigd Koninkrijk voltooid.

Inhoud syndiceren